Hypotheken

Het Andere Kantoor adviseert en bemiddelt in hypotheken. Een hypotheek is een persoonlijk product. Dat wil zeggen, dat voor iedereen een hypotheek anders is. Afgestemd op jouw situatie. Er is er dus niet één hetzelfde.

Wij kunnen ons voorstellen dat je denkt: ‘Waarom zou ik mijn hypotheek afsluiten bij Het Andere Kantoor?’

Eén ding is zeker; een hypotheek afsluiten doe je niet iedere week. Gemiddeld verhuizen we in Nederland 3 keer in ons leven en dan zit daar meestal ook nog een huurwoning tussen. Ervaringsdeskundige word je dus niet zo snel. Wij zijn jouw gids in hypothekenland. Onafhankelijk, dus niet gebonden aan een bank.

Maar er zijn meer redenen.

1. Wij zijn er voor jou!
Wij gaan voor jou aan de slag. Van advies naar de aanvraag doen, dossier compleet maken tot de handtekening bij de notaris en als eenmaal alles loopt, blijven wij jouw aanspreekpunt. Dat bespaart jou veel tijd en gedoe. Daarnaast zijn wij er als er hindernissen ontstaan. Een hypotheekaanvraag verloopt nou eenmaal niet altijd soepel. Wij zijn er als er moeilijke vragen door de geldverstrekker gesteld gaan worden of als zaken stagneren. Wij zorgen ervoor en ontzorgen jou! Zoals onze slogan: “Klein van formaat, groot in service!”

2. Bespaar geld!
Je leest het goed. Door advies in te winnen, bespaar je geld. Focus op wat jouw hypotheek gaat kosten in plaats van wat een hypotheekadvies kost. Onderzoek van de Hypotheekbond (2018) laat zien dat het afsluiten van je hypotheek via een tussenpersoon je duizenden euro’s kan opleveren. Ook Wegwijs schetst met korte rekenvoorbeelden een goed beeld van het financiële voordeel dat onafhankelijk advies je op termijn kan opleveren.

3. Compleet advies voor jouw situatie, wensen en toekomstplannen!
Een compleet beeld brengen wij in kaart. We kijken naar je financiële mogelijkheden van nu én de toekomst. Je verdient nu een bepaald inkomen. Maar wat als je bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt wordt? Wat kan je dan nog betalen? Maar dit geldt ook voor wanneer, onverhoopt, je partner mocht komen te overlijden en er nog (jonge) kinderen thuis wonen. En tevens, ook al kan het nog heel ver weg zijn, wat is je pensioeninkomen en welke lasten kan je dan nog betalen, indien de hypotheek dan nog loopt? Als eenmaal duidelijk is wat je kan betalen, kijken we naar wat je wilt. Kunnen en willen is nogal een verschil. En niet geheel onbelangrijk, wat zijn je plannen? Wil je nog vaak gaan reizen, een eigen bedrijf beginnen, geregeld uit eten gaan of je hobby uitbreiden? Allemaal zaken die van invloed zijn op je uitgaven. Met al deze informatie gaan wij verschillende hypotheekverstrekkers voor jou vergelijken op basis van prijs, voorwaarden en service. Hierdoor kun jij een weloverwogen keuze maken. Wij zijn hier onafhankelijk in. De keuze is aan jou.

4. Kennis!
Veel is tegenwoordig op internet terug te vinden, in je voorbereiding is dat erg prettig. Het kan ook veel vragen opleveren. Zoals: is de situatie die ik lees nu echt hetzelfde als de mijne? Is de informatie wel correct? Het is een geruststellend gevoel als je jouw vragen aan een expert kan stellen. Er zijn daarnaast veel complexe situaties, denk aan inkomen uit een eigen bedrijf, je gaat scheiden, hebt restschuld uit een vorige woning, wilt oversluiten of gaat verhuizen van koop naar koop. Oude hypotheken hebben invloed op je mogelijkheden nu. Vanaf 2013 is er namelijk heel veel veranderd. Het Andere Kantoor heeft de kennis en ervaring in huis.

Kennismaken met ons?

Maak een vrijblijvende afspraak voor een oriëntatiebesprek. De kosten voor het eerste gesprek zijn voor onze rekening.

“Klein van Formaat. Groot in service!”